AL HET NIEUWS UIT
VEURNE EN DE WESTKUST

DIKSMUIDE, HOUTHULST, KOEKELARE EN KORTEMARK


Boerin overreden door haar eigen tractor

KOEKELARE ● Een 73-jarige alleenstaande landbouwster uit Koekelare kwam dinsdag omstreeks 12.30 uur om het leven toen ze onder haar eigen tractor terechtkwam. Het was een koerier van een pakketbedrijf, die de ontdekking deed. De man was langs de Provinciebaan in Koekelare op zoek naar een adres, zag de tractor van de vrouw staan en wilde daar vragen waar hij het adres van zijn levering kon vinden. De man zag toen het lichaam van de vrouw tussen de wielen van de tractor. Ze was overleden. Pas toen enkele van haar vijf kinderen op de hoeve toekwamen werd duidelijk dat de bewakingscamera’s alles hadden gefilmd. De vrouw stierf accidenteel. Toen ze met de tractor het neerhof van haar boerderij wilde op rijden en uitstapte om de poort te openen, schoot de tractor plots vooruit en reed het slachtoffer aan.

Schade aan Treurend Ouderpaar

VLADSLO, DIKSMUIDE ● De beelden van het Treurend Ouderpaar op het Duits militair kerkhof van Vladslo bij Diksmuide werden niet door vandalen beschadigd. Aanvankelijk werd gedacht dat de kleine putjes die in de beelden verschijnen afkomstig waren van vandalen, die met een of ander licht vuurwapen op de beelden schoten. Maar dat blijkt niet het geval. De putjes, die door gidsen in het graniet werden opgemerkt, zijn het gevolg van waterinsijpeling. De lichte beschadigingen zullen hersteld worden.

Chauffeur lag drie uur in gracht

DIKSMUIDE ● Een 23-jarige man uit Pervijze bij Diksmuide botste rond vier uur in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn personenwagen Mercedes tegen de brugleuning over de gracht op het kruispunt van de Oude Zeedijk en de Zannekinstraat in Lampernisse bij Diksmuide. De wagen viel naar beneden in het water. De chauffeur kon uit zijn voertuig raken en naar een oever zwemmen. Het slachtoffer was te ernstig gewond aan de heup om de oever op te klimmen. Het hulpgeroep van de man werd maar drie uur later gehoord door een landbouwster, die de man, met de hulp van haar man en een passant uit het water kon trekken in afwachting van de komst van de hulpdiensten.  

Handen vol met dronken chauffeurs

GISTEL, OOSTENDE, TORHOUT, LICHTERVELDE, HOUTHULST, ROESELARE, EERNEGEM, ICHTEGEM, ZEDELGEM ● De politie van de zone Kouter had afgelopen weekend de handen vol met het dronken chauffeurs. Op de Torhoutse Baan in Gistel werd zondagmorgen om 0.10 uur een wagen uit het verkeer gehaald, die in slalom over de weg reed. De bestuurder, M.M., een man van 52 jaar uit Oostende, reedt onder invloed van alcohol, legde een positieve ademtest af en mocht het rijbewijs voor 15 dagen inleveren.
Omstreeks 3.40 uur merkten agenten op hoe een chauffeur door een verboden rijrichting langs de Roeselaarseweg in Torhout reed. De 34-jarige bestuurder O.H. uit Lichtervelde reed onder invloed van alcohol, legde een positieve ademtest af en verloor eveneens het rijbewijs voor 15 dagen.
P.V., een man van 52 jaar uit Houthulst was ladderzat, toen agenten hem zondag omstreeks 4.10 uur langs de Roeselaarseweg in Torhout onderschepten. De man kon nog amper op zijn benen staan, weigerde een ademtest en werd tenslotte in een politiecel opgevangen.
Rond 4.40 uur zag een politieteam de personenwagen, bestuurd door V.B. (34) uit Roeselare tegen hoge snelheid van de parking van een discotheek vlakbij de Bollestraat in Torhout wegrijden. De wagen werd onderschept en de bestuurder bleek onder invloed. Zijn rijbewijs werd een tijdlang ingetrokken.
Om 6.45 uur zondagmorgen werd de wagen, bestuurd door W.D., een man van 35 jaar uit Torhout, langs de Ravenhofstraat in Torhout door een politieploeg uit het verkeer gehaald. W.D. reed dronken en moest het rijbewijs voor 15 dagen afgeven.
Bij een alcoholcontrole op de Westkerkestraat in Eernegem bij Ichtegem werd maandagmorgen rond 1 uur het rijbewijs van de 51-jarige C.P., een man uit Ichtegem ingetrokken wegens rijden onder invloed.
Toen de wagen, bestuurd door de 39-jarige chauffeur B.L. uit Roeselare maandagmorgen omstreeks 3.25 uur erg traag door de Noordlaan in Torhout reed, werd die man langszij gezet. Hij bleek onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.
Nog in die Noordlaan troffen agenten omstreeks 4.10 uur maandagmorgen de auto aan, die zonder linkervoorband – op de velg – passeerde. De chauffeur, de 44-jarige man J.M. uit Zedelgem reed onder invloed van alcohol en legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
Hetzelfde gebeurde met het rijbewijs van P.S. (50) uit Torhout. Die man reed om 4.15 uur maandag op de Aartrijkestraat in Torhout. Hij reed onder invloed van alcohol en legde een positieve ademtest af.

12 jongedames willen Batjesprinses worden

ROESELARE, OOSTENDE, ZONNEBEKE, PITTEM, DIKSMUIDE, IEPER, TIELT, IZEGEM ● Twaalf schoonheden uit West-Vlaanderen doen op zaterdag 24 juni een gooi naar de titel van «Miss Batjesprinses 2017». De verkiezing bestond jaren terug ook al, maar werd vorig jaar door organisatrice Yana Parmentier-Leman van onder het stof gehaald. Vorig jaar waren er 8 kandidates, nu meteen al 12, waarvan één uit Diksmuide. 
De roodharige Tatjana Van Weehaeghe uit Diksmuide is 22 jaar en sleutelt effectief aan auto’s, naast het genieten van het leven en het wandelen met de hond en de vriend. Ze vertoeft vaak in Roeselare en wil nieuwe mensen leren kennen.