AL HET NIEUWS UIT
ROESELARE - TIELT

IZEGEM, INGELMUNSTER, OOSTROZEBEKE,
MEULEBEKE, WIELSBEKE & DENTERGEM


Fietser gewond bij val

MEULEBEKE ● Omstreeks 1 uur in de nacht van zaterdag op zondag viel de 65-jarige Willy Defour uit Meulebeke langs de Rijselstraat in Meulebeke. De fietser werd gewond naar het ziekenhuis Sint-Andries in Tielt gebracht.

12 jongedames willen Batjesprinses worden

ROESELARE, OOSTENDE, ZONNEBEKE, PITTEM, DIKSMUIDE, IEPER, TIELT, IZEGEM ● Twaalf schoonheden uit West-Vlaanderen doen op zaterdag 24 juni een gooi naar de titel van «Miss Batjesprinses 2017». De verkiezing bestond jaren terug ook al, maar werd vorig jaar door organisatrice Yana Parmentier-Leman van onder het stof gehaald. Vorig jaar waren er 8 kandidates, nu meteen al 12, waarvan één uit Izegem. 
Kimberly De Laender uit Izegem houdt van reizen. Ze is 25 jaar jong en ziet de missverkiezing als een uitdaging waarbij ze vooral meer in zichzelf wil geloven, zelfzekerder wil over komen en veel leren over Roeselare, zodat ze er ambassadrice kan worden.

Arbeider omgekomen op weg naar het werk

OOSTROZEBEKE ● Op de kruising van de Gentstraat en de Wakkensteenweg in Verre Ginste bij Oostrozebeke kwam omstreeks 7 uur maandagmorgen een Roemeense arbeider om het leven bij een verkeersongeval. De man was samen met twee collega’s in een bestelwagen op weg naar het werk, toen het voertuig botste met een personenwagen. Beide voertuigen werden in een weiland geslingerd. De bestuurder van die personenwagen kon net uit zijn auto raken, voor die vuur vatte en volledig uitbrandde. Eén van de inzittenden van de bestelwagen werd uit de auto geslingerd en kwam om het leven. Beide anderen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.

Vluchtheuvels geplaatst op Rijksweg

LENDELEDE, IZEGEM ● Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft vluchtheuvels geplaatst op Rijksweg N36 tussen Lendelede en de rotonde met de Burgemeester Vandenbogaerdelaan in Izegem. De Vlaamse overheid wil met de ingreep vermijden dat automobilisten nog langer de Rijksweg dwarsen. De afgelopen jaren zorgde dat voor diverse zware ongevallen.

Francis Benoit trekt CD&V-lijst

KUURNE ● De leden van CD&V Kuurne beslisten donderdagavond unaniem dat burgemeester Francis Benoit bij de volgende verkiezingen voor de gemeenteraad de lijsttrekker wordt. Francis Benoit is 44 jaar oud en zetelt in de gemeenteraad sinds 2001. Hij was schepen van 2007 tot 2012 en werd vervolgens burgemeester.

Jonge moeder levensgevaarlijk gewond

IZEGEM, BAVIKHOVE, HARELBEKE ● De 24-jarige Daphne Dhondt uit Bavikhove bij Harelbeke raakte zaterdag omstreeks 7 uur levensgevaarlijk gewond bij een verkeersongeval. De vrouw, pas bevallen van een zoontje, reed op de Rijksweg in Izegem met haar Volkswagen Golf in de richting van Roeselare. Ze reed er achterop in op een trekker met oplegger en zat gekneld in de wagen. De vrouw werd in kritieke toestand naar het AZ Delta in Roeselare gebracht.

Betonblokken maken het fietsers veiliger

IZEGEM ● In Izegem worden er aan de centrumbrug bijkomende betonblokken geplaatst om de veiligheid op te trekken. Al te vaak rijden fietsers, die van de brug naar het centrum van Izegem rijden en de Ketelstraat willen inslaan, over zonder stoppen. Met het verlengen van de rij betonblokken op de centrale brug zullen fietsers moeten stoppen vooraleer te dwarsen.

Strobbe ruilt Izegem in voor Roeselare

IZEGEM, ROESELARE ● Nog dit jaar trekt de drukkerij Strobbe na 127 jaar – de drukkerij Strobbe werd in 1890 opgericht door de broers Aloïs, Cyriel en Henri Strobbe - helemaal weg uit Izegem. De drukkerij-activiteiten gingen drie jaar geleden al naar de INNI-Group in Heule. Die INNI-Group, de samensmelting van Strobbe Print en drukkerij Continuga uit Heule, drukt er sindsdien De Druivelaar. Voor de zomer verhuizen ook de hoofdzetel en de magazijnen naar een gebouw in de Regina Wautersweg in Beveren bij Roeselare. Daar waren eerder de Innox-shop en Bram’s Brewery gevestigd. De gebouwen zijn half zo groot als die in Izegem. Elf personeelsleden verhuizen mee. Op de site van de vroegere drukkerij, het oude vredegerecht, het postgebouw en de huisvestingsdienst in Izegem wordt de Site Baertshof ontwikkeld, met ruimte voor wonen, groen en een aantal openbare functies.

28-jarige motorrijder rijdt zich te pletter

INGELMUNSTER, EMELGEM, IZEGEM, MERELBEKE ● Omstreeks 23 uur donderdagavond kwam in Ingelmunster de 28-jarige motorrijder Tim Vermeersch om het leven. De man uit Merelbeke, maar afkomstig uit Emelgem bij Izegem, kwam tegen hoge snelheid uit de Oudstrijdersstraat gereden en botste rechtover op de T-kruising op de muur van Bogatex, een handel in onderhoudsproducten. De klap was zo hevig dat er een gat in de bedrijfsmuur werd geslagen. De motorrijder was op slag dood.