AL HET NIEUWS UIT
IEPER EN DE WESTHOEK

LANGEMARK-POELKAPELLE, ZONNEBEKE & WERVIK


Twintiger omgekomen bij fatale crash

WERVIK ● Bij een ongeval in de Wervikstraat in Wervik kwam zondag in de vooravond een man van 20 jaar om het leven. De twintiger verloor er om een nog niet gekende reden de controle over het stuur van zijn wagen. Het voertuig raakte van de weg af en de chauffeur was op slag dood. Het West-Vlaams parket stuurde een deskundige ter plaatse om de exacte oorzaak van het ongeval te achterhalen.

12 jongedames willen Batjesprinses worden

ROESELARE, OOSTENDE, ZONNEBEKE, PITTEM, DIKSMUIDE, IEPER, TIELT, IZEGEM ● Twaalf schoonheden uit West-Vlaanderen doen op zaterdag 24 juni een gooi naar de titel van «Miss Batjesprinses 2017». De verkiezing bestond jaren terug ook al, maar werd vorig jaar door organisatrice Yana Parmentier-Leman van onder het stof gehaald. Vorig jaar waren er 8 kandidates, nu meteen al 12, waarvan één uit Zonnebeke.
Santiana Noyez kan masseren als geen een. Geloof het of niet, maar ze werkt ook graag aan auto’s, kookt, geniet van het leven, is creatief. De dame wordt nog in april 24 lentes jong en is afkomstig uit Zonnebeke.

Parasolproducent verhuist naar Kortrijk

WERVIK, KORTRIJK ● Tussen AVC en de verwachte nieuwbouw van Aluvision langs de E17 in Kortrijk komt eind 2018 de firma Prostor, gespecialiseerd in parasols, pergola's en windschermen. De firma werkt nu in Geluwe bij Wervik. In de nieuwe gebouwen op het bedrijvenpark Evolis wordt 2,5 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe kantoren, de showroom en de productieafdeling.

Extra donkere nacht in Zonnebeke

ZONNEBEKE ● In Zonnebeke wordt voortaan op de gemeentewegen en in de deelgemeenten op zondagnacht van 23 tot 6 uur de openbare verlichting gedoofd. Tot nu toe was dat het geval van maandagnacht tot en met donderdagnacht van 23 tot 6 uur. Volgens burgemeester Dirk Sioen van Zonnebeke is de veiligheid niet verminderd door het doven van de verlichting, de afgelopen drie jaar, en voelen de bewoners zich evenmin onveiliger. De verlichting op de betrokken wegen brandt nog enkel in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag.

Café Labyrinth failliet verklaard

WERVIK, IEPER ● In Ieper heeft de rechtbank van koophandel het café Labyrinth in de Vlamingenstraat failliet verklaard. Het café Labyrinth, met achteraan een feestzaal, was sinds enkele weken gesloten. Het werd sinds 2010 uitgebaat door Hans Gevers, die een tijd terug de actie «Burgers en handelaars zijn bang» lanceerde na diverse criminele feiten in de Tabaksstad. Advocaat Dirk Cauwelier uit Poperinge werd aangesteld als curator.

Expressweg pas na 2020 ontdubbeld

GELUWE, WERVIK ● Tussen de op- en afrit van de A19 in Wervik en de Ringlaan N338 in Menen wordt de Expressweg N58 ontdubbeld. Met vier rijstroken moet de weg meer verkeer aankunnen, omdat er tijdens de spitsuren ellenlange files staan. De twee extra vakken worden aangelegd langs de kant van de dorpskom van Geluwe. De rotonde in de Menenstraat verdwijnt en er wordt een kruispunt met verkeerslichten gerealiseerd. De nodige landbouwgrond werd reeds eerder onteigend. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft een krediet van 3 miljoen euro uitgetrokken voor de werken. In Wervik werd zopas een gemeentelijke commissie opgericht om de werken voor te bereiden en te begeleiden. Het dossier moet klaar zijn tegen 2020, waarna de werken pas kunnen aanvangen.

Paul Bruna brengt nieuwe single uit

MIDDELKERKE, LANGEMARK-POELKAPELLE ● «Waar ben je?» is de titel van de nieuwe single van de 59-jarige Middelkerkse zanger Paul Bruna. Het is al zijn 75ste, dit keer geënt op een lied van Engelbert Humperdinck. Bruna staat ondertussen 48 jaar op de planken. Het begon ooit in Langemark bij Langemark-Poelkapelle, waar hij toen woonde. Hij zong bij het kinderkoor Vlaams en Vroom in Langemark en werd «ontdekt» door onderpastoor Louis Joye. Die schreef Bruneel in voor een zangwedstrijd die Paul won en waar hij gebeten werd door de podiummicrobe. Omdat Paul Bruneel als artiest niet klonk, werd het later Paul Bruna. En die brengt «Waar ben je», een aaneenrijgen van flashbacks naar twee vroegere liefdes, uit op zijn allereerste dvd met daarop zijn tien tot nog toe opgenomen tien videoclips. Het eerste was dat van «Ik geniet van elk moment» dat in 2009 op de Mercator werd opgenomen.  Halverwege 2017 volgt een nieuw album. Het jaar ziet er alleszins veelbelovend uit voor Paul Bruna, die vaak gevraagd wordt in feestzalen en met de regelmaat van de klok op Ment TV verschijnt, niet weinig in mooi gezelschap.