AL HET NIEUWS UIT
KORTRIJK, LEIE & VLAS

LENDELEDE, KUURNE, HARELBEKE, DEERLIJK EN WAREGEM


Autodief stak ook zijn vrouw neer

HARELBEKE, KORTRIJK, DEERLIJK ● De man, die in de nacht van zondag op maandag twee wagens buit maakte en uiteindelijk omkwam toen hij in Harelbeke op een geparkeerde vrachtwagen inreed, had niet de intentie die wagens te stelen. De 41-jarige was op de vlucht, nadat hij eerder thuis in Harelbeke zijn echtgenote neerstak. Vlakbij, langs de achterkant van Carrefour, had hij een eerste ongeval en vluchtte met de wagen van een koppel, die hem kwam helpen. Dat koppel zat nog in die wagen, toen de man alweer een ongeval had. De man van dat koppel, een man van 55 jaar uit Deerlijk, kwam daarbij om het leven. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. De 41-jarige raakte uit de auto en stal weer een wagen van een chauffeur die kwam helpen. Toen de vluchtende veertiger vervolgens op een geparkeerde vrachtwagen reed, kwam hij zelf om. Het West-Vlaams parket vreest dat hij zichzelf van het leven beroofde.

Carjacker en gecarjackte man omgekomen

HARELBEKE ● Bij het warenhuis Carrefour Market in Harelbeke boste de bestuurder van een personenwagen BMW in de nacht van zondag op maandag op een vrachtwagen. De automobilist raakte zelf uit het voertuig. Een wagen met daarin een koppel stopte om hulp te bieden. Maar de bestuurder die uit het autowrak geklommen was, carjackte de wagen en hield het koppel als gijzelaar. Op het nabijgelegen kruispunt met de Deerlijksesteenweg verloor de carjacker de controle over het stuur van de gestolen wagen. De wagen ging over de kop en kwam op het dak terecht. De man van het gecarjackte koppel kwam daarbij om het leven. Zijn partner raakte ernstig gewond en werd inderhaast naar het ziekenhuis gebracht. De carjacker zelf kon ontkomen en slaagde er nogmaals in om een auto te carjacken van mensen die hulp wilden bieden. Toen de dief ook met die wagen in Deerlijk onder een geparkeerde auto reed, kwam hij zelf om het leven.

Frietketel schiet in brand

HARELBEKE ● Omstreeks 12 uur donderdagmiddag heeft het gebrand in de keuken van een woning langs de Boekweitstraat in Harelbeke. Een frietpot raakte oververhit en schoot in brand. De bewoners blusten het vuur zelf. Eén van hen liep daarbij brandwonden op, maar moest niet in een ziekenhuis opgenomen worden. De brandweer ventileerde de getroffen keuken.

Sparren branden af

HULSTE, HARELBEKE ● Het heeft vrijdagmorgen gebrand in een tuin langs de Brugsesteenweg in Hulste bij Harelbeke. De bewoner van het huis was sparren aan het verwijderen, toen hij in de tuin rook opmerkte. Toen de man de smeulende resten met de voet probeerde te doven, ontstond ook echt vuur. De sparren brandden allemaal af. Enkele andere bomen bleven door de tussenkomst van de brandweer gevrijwaard.  

Drie maand gevorderd voor pepperspray

HARELBEKE, KORTRIJK ● De openbare aanklager vraagt op de strafrechtbank van Kortrijk drie maanden gevangenisstraf en 1.200 euro boete voor twee mannen, de ene uit Harelbeke en de andere uit Kortrijk, die pepperspray bezaten en verkochten. De verboden wapens werden gevonden tijdens een huiszoeking in een drugsonderzoek op 16 november 2015. Zowel bij de 72-jarige Jean S. uit Harelbeke als bij de 59-jarige Jean-Marie B. uit Kortrijk werden van de sprays gevonden. De eerste had die aangekocht in Duitsland en er een aantal van verkocht aan de Kortrijkzaan, die er op zijn beurt ook doorverkocht. De rechter oordeelt eind april.

Kippenactie in Deerlijk

DEERLIJK ● Tot eind mei loopt in Deerlijk de kippenactie «Ei-laba», een initiatief van de milieudienst. Volgens de Deerlijkse milieuschepen Carl De Donder zijn kippen uitstekende afvalverwerkers, die zich ook wagen aan dat deel van het organisch afval dat niet of amper verteert in het compostvat. «Twee of drie kippen eten per jaar met gemak het keuken- en groenafval van een gezin van vier personen en geven in ruil verse eieren,» zegt de schepen. Info op 056-69.47.32 of via milieu@deerlijk.be.

Vluchtheuvels geplaatst op Rijksweg

LENDELEDE, IZEGEM ● Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft vluchtheuvels geplaatst op Rijksweg N36 tussen Lendelede en de rotonde met de Burgemeester Vandenbogaerdelaan in Izegem. De Vlaamse overheid wil met de ingreep vermijden dat automobilisten nog langer de Rijksweg dwarsen. De afgelopen jaren zorgde dat voor diverse zware ongevallen.

14 maanden cel voor stelende Armeniër

WAREGEM, ZWEVEGEM, KORTRIJK ● De 41-jarige Armeniër Levin D. uit Kortrijk werd door de strafrechter in Kortrijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 maanden plus 300 euro boete voor het plegen van meerdere diefstallen in winkels. Tussen eind 2015 en september 2016 stal D. kledij, voedingswaren en USB-sticks in de Fashion Store in Waregem, Action in Zwevegem, alsook in Delhaize en C&A in Kortrijk. De Armeniër werd toen telkens op heterdaad betrapt. Op 12 december 2015 werd hij ook al verdacht van de diefstal van kledij. Toen hij gesnapt werd stopte hij die zak gestolen spullen toe aan zijn 39-jarige echtgenote Raisa D. (39) en hun minderjarige zoon. Beide konden vluchten. De vrouw kreeg de vrijspraak.