AL HET NIEUWS UIT
ROESELARE - TIELT

TIELT, RUISELEDE, WINGENE & PITTEM


Zilver voor bier van brouwerij De Poes

TIELT ● Brouwerij De Poes heeft zilver behaald met het bier De Poes Blond in de categorie Blonde Belgisch-Franse Ale op de 25ste editie van de Australian International Beer Awards (AIBA). Dat is met 355 deelnemende brouwerijen en 2.042 inzendingen één van ’s werelds grootste jaarlijkse biercompetitie. De brouwerij is het levenswerk van brouwer Stijn David, die aanvankelijk in 2014 zelf bier brouwde bij Deca Services in Woesten, met een capaciteit 30 hectoliter per dag. In 2016 werd een eigen brouwerij opgericht in de Tenhovenstraat in Tielt met een capaciteit van 10 hectoliter per dag. Nu wordt er op beide plaatsen bier gebrouwen met mout en hop uit Poperinge.

Dronken chauffeur slaapt roes uit in cel

WINGENE, TORHOUT ● Omstreeks 2.20 uur zondagmorgen heeft een patrouille van de politie uit de zone Kouter een chauffeur van een personenwagen onderschept, die over de Vredelaan in Torhout slalomde. De 58-jarige bestuurder E.C. uit Wingene bleek onder invloed van alcohol en legde een positieve ademtest af. Omdat zijn rijbewijs reeds was ingetrokken voor een eerdere inbreuk, werd zijn wagen twaalf uur lang in beslag genomen. Hij was dermate dronken dat de agenten de automobilist in een cel lieten overnachten.

Ruim half miljoen voor schoolsite Eikeldreef

PITTEM ● In Pittem wordt de schoolsite in de Eikeldreef binnenkort aangepakt. De stek ligt tegenover het gemeentehuis van Pittem en wordt momenteel als parking gebruikt. Op de site staat het oude leegstaande schoolgebouw en een openbaar toilet. Het schoolgebouw wordt gerenoveerd om het als openbare ruimte te gebruiken en de omgeving ervan wordt aangepakt. Het schepencollege van Pittem gaf groen licht aan de plannen van ontwerper Débardeur uit Leuven en voorziet dat der renovatie van het gebouw 215.064 euro kost en de omgevingswerken 299.537 euro.

12 jongedames willen Batjesprinses worden

ROESELARE, OOSTENDE, ZONNEBEKE, PITTEM, DIKSMUIDE, IEPER, TIELT, IZEGEM ● Twaalf schoonheden uit West-Vlaanderen doen op zaterdag 24 juni een gooi naar de titel van «Miss Batjesprinses 2017». De verkiezing bestond jaren terug ook al, maar werd vorig jaar door organisatrice Yana Parmentier-Leman van onder het stof gehaald. Vorig jaar waren er 8 kandidates, nu meteen al 12, waarvan twee uit Tielt en één uit Pittem. Uit Pittem komt Shauni Vermeulen. Shauni werd in januari 24 jaar en houdt van zumba. De verkiezing lijkt haar een reis vol plezier en samenwerken met vriendinnen. Ze is jong en actief.
De 22-jarige Kelly De Clercq geniet van fotoshoots, lekker eten en lekkere muziek. Ze is afkomstig uit Tielt en kan koken, masseren, dansen, bakken en haar vriend verwennen. Voor Sharona Beheydt uit Tielt is een girls-night een geslaagde nacht. Ze houdt van dansen, shoppen, joggen, fietsen en haar vriend. Sharona wordt 30 midden december.

Leveranciers sportvloer in elkaars haren

RUISELEDE ● Ruiselede investeert 150.000 euro in een nieuwe veerkrachtige sportvloer in de sporthal van Ruiselede en nieuwe palen en netten op het volleybalveld. De gemeente kende de levering en de werken toe aan G.A.W uit Schilde. Maar één van de vijf andere bedrijven die een prijsofferte maakten, Jansen-Fritsen uit Temse, trekt de vakbekwaamheid en de echtheid van de certificaten van G.A.W. in twijfel en kan nog bezwaar aantekenen. Ruiselede wil G.A.W. hoe dan ook laten starten met de werken, zodat de sportverenigingen in juli aan de slag kunnen.