AL HET NIEUWS UIT
VEURNE EN DE WESTKUST

VEURNE, ALVERINGEM EN LO-RENINGE


Jonge automobiliste zwaargewond

LO-RENINGE, STADEN ● Woensdagavond verloor een automobiliste uit Staden aan de Reningebrug in de Lostraat in Lo-Reninge de controle over het stuur van haar wagen. De auto ging over de kop en kwam ondersteboven in een sloot terecht. De vrouw raakte zwaargewond en werd onder begeleiding van een urgentiearts naar het ziekenhuis gebracht.

Vaste en mobiele slimme politiecamera’s

VEURNE, ALVERINGEM, LO-RENINGE ● In de politiezone Spoorkin worden dit najaar vaste camera’s met nummerplaatherkenning geplaatst aan de afrit van de snelweg E40 in Veurne en Oostduinkerke. De politie koopt nog voor de zomer een mobiele slimme camera aan. Het korps wil dat soort camera’s nadien ook op andere invalswegen plaatsen.

Zwaargewond na crash op boom

ALVERINGEM, LO-RENINGE ● Even na middernacht, in de nacht van donderdag op vrijdag, raakte een automobilist uit Lo-Reninge zwaargewond bij een ongeval langs de Gijverinckhovestraat in Alveringem. De man verloor de controle over zijn personenwagen Volvo en botste tegen een boom. Het slachtoffer zat gekneld in zijn voertuig. Nadat de brandweer hem bevrijdde, werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Uitbater Café De Soetasse gewond

VEURNE ● Woensdagavond raakte de uitbater van het café De Soetasse in Veurne gewond aan de hand en het gezicht tijdens een schermutseling in de zaak. Een 28-jarige Marokkaanse vrouw, die in Spanje woont, maar op bezoek was bij haar vriend, had te veel op en viel enkele andere klanten lastig. Toen de uitbater haar wilde temperen, sloeg de Marokkaanse een glas kapot, waarmee ze de uitbater van het café verwondde. De vrouw wordt via snelrecht gedagvaard voor de strafrechter van Veurne.

Nieuwe voertuigen voor de wijkpolitie

ALVERINGEM, LO-RENINGE, VEURNE ● De politie van de zone Spoorkin heeft twee nieuwe voertuigen aangekocht voor de deelcommissariaten Lo-Reninge en Alveringem. Met deze wagens zullen de wijkinspecteurs over het grondgebied van de twee gemeenten instaan voor de uitvoering van hun opdrachten. Daarnaast zullen de voertuigen ook ingezet worden voor verkeerstaken in heel de politiezone. Er werd ook een nieuwe stadsfiets aangekocht waarmee de wijkwerking Veurne de vlotte opvolging van taken in het centrum verder kan verzekeren. Op de foto van links naar rechts: burgemeester Liefooghe van Alveringem, wijkinspecteur Staelens (Alveringem), burgemeester Roose van Veurne, directeur operaties commissaris Fonteyne, wijkinspecteur Faict (Lo-Reninge), diensthoofd wijkwerking hoofdinspecteur Steen, burgemeester Morlion van Lo-Reninge, wijkinspecteur Calcoen (Veurne), korpschef hoofdcommissaris Camerlynck, wijkinspecteur Callewaert (Lo-Reninge), wijkinspecteur Deprey (Veurne), en wijkinspecteur Van Daele (Veurne).

Agenten op de rooster voor schietpartij

DE PANNE, KOKSIJDE, VEURNE, BRUGGE ● In opdracht van de onderzoeksrechter in Brugge onderzoekt het Comité P of twee agenten van de politiezone Westkust een fout hebben gemaakt bij het achtervolgen en vuren op een 53-jarige Fransman, op 8 januari in De Panne. De Fransman werd in de romp geschoten en werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Die Fransman werd inmiddels aangehouden en wordt verdacht van poging tot doodslag. Hoewel hij ons land niet binnen mocht werd hij toch door een nummerplaatcamera opgemerkt in Koksijde. Toen een motorrijder van de politie hem zag op de parking van Carrefour in Koksijde, vluchtte de chauffeur omdat hij er tabak had gestolen. De politie zette de achtervolging in en de bestuurder gaf de indruk agenten te willen aanrijden bij een versperring in De Panne. In de Kerkstraat in De Panne schoot een agent hem in de borst. Er wordt nu onderzocht of dat echt nodig was. Als blijkt van niet, kunnen de agenten voor de strafrechter gedagvaard worden.

Celstraf, boete en Jaquar kwijt

VEURNE ● Twee uit Groot-Brittannië afkomstige broers met roots in Afghanistan werden door de Veurnse strafrechter veroordeeld tot elk één jaar gevangenisstraf met uitstel en elk 24.000 euro boete. Het duo werd verdacht van mensensmokkel. Op 17 februari 2016 werd hun Jaguar opgemerkt op de Veurnse industriezone. In de wagen zaten vier andere Afghanen. Eens ze de agenten opmerkten, reden de twee tegen een bloedvaart weg. Ze werden achtervolgd en klemgereden. Naast de boete en celstraf, elk de helft met uitstel, werd hun wagen ook voor verkoop in beslag genomen, deze echter helemaal.

Financieel beheerder van stad en OCMW

Veurne ● De Veurnse gemeenteraad keurde de uitgebreidere samenwerking goed tussen de stad en het OCMW. De beide besturen willen vooral de financiële dienst laten samenwerken om een efficiëntere inzet van de beschikbare mensen en middelen te realiseren. Kris Degraeve, de financiële beheerder van de stad Veurne, werd daarom ook door de OCMW-raad aangesteld als waarnemend financieel beheerder. Hij legde de eed af in handen van voorzitster Anja Pilet.