AL HET NIEUWS UIT
KORTRIJK, LEIE & VLAS

WEVELGEM EN MENEN


Brand in Decofrance aangestoken

MENEN ● Zondagnamiddag heeft het gebrand in de vroegere kartonfabriek Decofrance in Menen. Langs achteren het verlaten gebouw trof de brandweer meerdere vuurhaarden aan. Vaten gevuld met afval waren in brand gestoken. Voor het blussen van het vuur in het gebouw dat pal op de grens ligt, snelden zowel de brandweer van Menen als hun Franse collega’s ter plaatse. Het gebouw werd al meermaals gekraakt.

Motorrijder slipt onder wagen

WATERLAND-OUDEMAN, SINT-LAUREINS, MENEN ● Nadat een 49-jarige motorrijder uit Menen zondag ten val kwam op de kruising van de Nieuwstraat met de Jeronimopolder in Waterland-Oudeman bij het Oost-Vlaamse Sint-Laureins, schoof het slachtoffer onder de wagen van 65-jarige chauffeur uit Sint-Laureins. Vervolgens kwam hij met het hoofd tegen een geparkeerde bestelwagen terecht. Hij werd inderhaast naar het ziekenhuis gebracht.

Cannabisplantage in leegstaande winkel

MENEN ● De politie rolde een cannabisplantage op in een leegstaande winkel op de hoek van de Barakkenstraat en Hoornwerk in Menen. Vrijdag werden daar honderden planten gevonden. De plantage werd gevonden, toen de eigenaar er de sloten wilde vervangen. De man en een slotenmaker vonden tal van losse draden en een doordringende geur. Daarop belden ze de politie. Er werd een Fransman aangetroffen die gearresteerd en later door de onderzoeksrechter werd aangehouden.

Dorpsplein Moorsele zonder speelfontein

MOORSELE, WEVELGEM ● Er wordt geen speelfontein gerealiseerd op het nieuwe dorpsplein van Moorsele bij Wevelgem. De fontein zou 150.000 euro kosten en wordt geschrapt door de gemeenteraad van Wevelgem. De diverse offertes lagen flink boven de aanvankelijke ramingen en daar zit de fontein voor veel tussen. Omdat de fontein niet helemaal vergeten wordt, zullen er wel wachtbuizen geplaatst worden. Voorlopig komt er echter enkel een zitboord met een verhoogde graszone. Na de ingreep wordt de kostprijs van de heraanleg van het dorpsplein geraamd op 1,08 miljoen euro.

88-jarige bewoner geslagen en beroofd

MENEN ● Langs de Moeskroenstraat in Menen werd woensdag een 88-jarige man thuis overvallen. Toen de man wakker werd, stond er een inbreker bij hem in huis. De bewoner werd vastgebonden, geslagen en bedreigd. De dader haalde de hele woning overhoop en maakte een grote geldsom buit. Het slachtoffer kon zich pas uren later bevrijden en de hulpdiensten verwittigen. Hij werd inderhaast naar het ziekenhuis gebracht.

Motorrijder geflitst tegen 212 per uur

WEVELGEM, KORTRIJK ● De Kortrijkse politierechter heeft een motorrijder uit Wevelgem veroordeeld tot een rijverbod van 45 dagen en een boete van 750 euro. Op zondag 18 september 2016 werd de man op de E17 tussen Waregem en Kortrijk met de motor geflitst, toen hij 212 kilometer per uur reed. Vooraleer het rijbewijs terug te krijgen moet hij ook zijn theoretisch en praktisch rijexamen overdoen.

Brand in bar Le Darling aangestoken

MENEN ● De brand in de bar Le Darling langs de Kortrijkstraat in Menen werd vermoedelijk aangestoken. Nadat de brandweer aanwijzingen vond van mogelijke brandstichting, stuurde het parket uit Kortrijk een deskundige ter plaatse. Die stelde vast dat het vuur ontstond in een kast in een kamer op de bovenste verdieping van het gebouw en dat dit vuur werd aangestoken. Op het moment dat de brand ontstond was er een Franse prostitué in het pand, die op het punt stond een douche te nemen. De jonge vrouw kon ternauwernood ontsnappen. Even voor het vuur ontstond was ook een man in het pand. Zowel de prostitué als de man werden verhoord, maar konden beschikken. De brand zorgde voor heel wat schade.