AL HET NIEUWS UIT
IEPER EN DE WESTHOEK

IEPER, HEUVELLAND & MESEN


12 jongedames willen Batjesprinses worden

ROESELARE, OOSTENDE, ZONNEBEKE, PITTEM, DIKSMUIDE, IEPER, TIELT, IZEGEM ● Twaalf schoonheden uit West-Vlaanderen doen op zaterdag 24 juni een gooi naar de titel van «Miss Batjesprinses 2017». De verkiezing bestond jaren terug ook al, maar werd vorig jaar door organisatrice Yana Parmentier-Leman van onder het stof gehaald. Vorig jaar waren er 8 kandidates, nu meteen al 12, waarvan één uit Ieper. 
De 23-jarige Rani Linseele komt uit Ieper houdt van uitstapjes, sporten en shoppen. Voor Rani staat de verkiezing borg voor nieuwe vriendschappen, vermits de verkiezing eerlijk verloopt.

Aanrijding tussen motor en auto

DIKKEBUS, IEPER, KORTRIJK ● De 55-jarige motorrijder B.P. uit Kortrijk raakte maandag gewond bij een botsing met een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde omstreeks 15 uur op de kruising van Dikkebusseweg, de Ouderdomseweg en de Hallebaststraat in Dikkebus bij Ieper. De motorrijder werd naar het ziekenhuis gebracht.

Omleiding voor werken aan Menenpoort

IEPER ● De Commonwealth War Graves Commission pakt in de week van maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart de Menenpoort in Ieper aan. Er dringen zich reparaties op en het memoriaal moet dringend opgefrist worden. Om dat vlot te laten verlopen, zal er gedurende die vijf dagen, telkens van 8 tot 16 uur, geen doorgaand verkeer mogelijk zijn onder de Menenpoort en in de Menenstraat. De rijweg wordt afgesloten tussen de kruising met de Bollingstraat en die met de Kiplinglaan. In de Frenchlaan mag enkel plaatselijk verkeer door in de richting van de Menenpoort. Het verkeer uit de Frenchlaan wordt omgeleid via de Kiplinglaan, de Basculestraat en de Lange Torhoutstraat. Vanuit de Bollingstraat wordt het verkeer ongeleid langs de Kauwekijnstraat, de Lange Torhoutstraat, de Basculestraat en de Frenchlaan.

Jeugdzorgcentrum verhuis naar Poperinge

LOKER, HEUVELLAND, POPERINGE ● De residentiële instelling voor bijzondere jeugdzorg De Loods in Loker sluit op korte termijn de deuren. Volgens het ministerie van Gezin en Maatschappelijk Welzijn, die De Loods subsidieert, voldoet het gebouw in de Godtschalckstraat niet langer aan de normen omdat het veel te oud en te groot is. Vermits er geen alternatief werd gevonden in Heuvelland verhuist De Loods straks naar Poperinge. Tussen de ring en de Switch Road zal een nieuw gebouw worden opgetrokken voor 42 kinderen en jongeren. In De Loods werken 60 mensen.

Roemenen riskeren gevangenisstraf

IEPER ● Drie Roemenen worden ervan verdacht in de nacht van 14 op 15 januari 2014 te hebben ingebroken in het metaalrecyclagebedrijf Degels in Ieper. In het privégedeelte van de zaakvoerders werden er laptops, een iPad en ruim 24.000 euro gestolen. Nog geen maand later hebben de weer ingebroken in dezelfde firma. Weer kon er 4.500 euro worden buit gemaakt. Minstens één van de drie wordt ervan verdacht ook te hebben ingebroken bij Color Cherchy en De Zeeparel in Ieper. Ook inbraken in Zonnebeke en Wervik worden aan hen gelinkt. De buit ging naar Roemenië met het oog op de verkoop ervan. De openbare aanklager vordert drie jaar gevangenisstraf tegen de 34-jarige P.G.T., die als hoofdverdachte wordt aanzien. Voor de 41-jarige R.G. en de 39-jarige R.M. wordt twee jaar celstraf gevorderd. De strafrechter oordeelt begin april.

Gombeir plant herdenking Slag om Mesen

MESEN, VLETEREN ● Geert Combeir van het organisatiebureau «Events outside the box» uit Vleteren zal de herdenking van de 100ste verjaardag van de Slag bij Mesen coördineren. De herdenking bestaat uit een ceremonie op 7 juni en een concert op 10 juni 2017. Gombeir is gekend van het festival van Dranouter. Vijf jaar geleden begon hij zijn eigen bureau.

Drie gesneuvelde soldaten herbegraven

ZILLEBEKE, IEPER, ZONNEBEKE ● Op het Perth Cemetery in Zillebeke bij Ieper werden drie soldaten uit de Eerste Wereldoorlog opnieuw begraven. De lichamen van de onbekende soldaten werden in december 2012 in de buurt van Zonnebeke gevonden. Een van hen droeg een insigne van de Britse Lancashire Fusiliers, een andere van de Nieuw-Zeelandse NZ Infantry, die er in de winter van 1917-'18 streed. Op het Perth Cemetery in Zillebeke liggen zowel Nieuw-Zeelandse infanteristen als Lancashire Fusiliers begraven. De drie kregen een gezamenlijke grafsteen kregen.