AL HET NIEUWS UIT
ROESELARE - TIELT

ROESELARE


Handen vol met dronken chauffeurs

GISTEL, OOSTENDE, TORHOUT, LICHTERVELDE, HOUTHULST, ROESELARE, EERNEGEM, ICHTEGEM, ZEDELGEM ● De politie van de zone Kouter had afgelopen weekend de handen vol met het dronken chauffeurs. Op de Torhoutse Baan in Gistel werd zondagmorgen om 0.10 uur een wagen uit het verkeer gehaald, die in slalom over de weg reed. De bestuurder, M.M., een man van 52 jaar uit Oostende, reedt onder invloed van alcohol, legde een positieve ademtest af en mocht het rijbewijs voor 15 dagen inleveren.
Omstreeks 3.40 uur merkten agenten op hoe een chauffeur door een verboden rijrichting langs de Roeselaarseweg in Torhout reed. De 34-jarige bestuurder O.H. uit Lichtervelde reed onder invloed van alcohol, legde een positieve ademtest af en verloor eveneens het rijbewijs voor 15 dagen.
P.V., een man van 52 jaar uit Houthulst was ladderzat, toen agenten hem zondag omstreeks 4.10 uur langs de Roeselaarseweg in Torhout onderschepten. De man kon nog amper op zijn benen staan, weigerde een ademtest en werd tenslotte in een politiecel opgevangen.
Rond 4.40 uur zag een politieteam de personenwagen, bestuurd door V.B. (34) uit Roeselare tegen hoge snelheid van de parking van een discotheek vlakbij de Bollestraat in Torhout wegrijden. De wagen werd onderschept en de bestuurder bleek onder invloed. Zijn rijbewijs werd een tijdlang ingetrokken.
Om 6.45 uur zondagmorgen werd de wagen, bestuurd door W.D., een man van 35 jaar uit Torhout, langs de Ravenhofstraat in Torhout door een politieploeg uit het verkeer gehaald. W.D. reed dronken en moest het rijbewijs voor 15 dagen afgeven.
Bij een alcoholcontrole op de Westkerkestraat in Eernegem bij Ichtegem werd maandagmorgen rond 1 uur het rijbewijs van de 51-jarige C.P., een man uit Ichtegem ingetrokken wegens rijden onder invloed.
Toen de wagen, bestuurd door de 39-jarige chauffeur B.L. uit Roeselare maandagmorgen omstreeks 3.25 uur erg traag door de Noordlaan in Torhout reed, werd die man langszij gezet. Hij bleek onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.
Nog in die Noordlaan troffen agenten omstreeks 4.10 uur maandagmorgen de auto aan, die zonder linkervoorband – op de velg – passeerde. De chauffeur, de 44-jarige man J.M. uit Zedelgem reed onder invloed van alcohol en legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
Hetzelfde gebeurde met het rijbewijs van P.S. (50) uit Torhout. Die man reed om 4.15 uur maandag op de Aartrijkestraat in Torhout. Hij reed onder invloed van alcohol en legde een positieve ademtest af.

12 jongedames willen Batjesprinses worden

ROESELARE, OOSTENDE, ZONNEBEKE, PITTEM, DIKSMUIDE, IEPER, TIELT, IZEGEM ● Twaalf schoonheden uit West-Vlaanderen doen op zaterdag 24 juni een gooi naar de titel van «Miss Batjesprinses 2017». De verkiezing bestond jaren terug ook al, maar werd vorig jaar door organisatrice Yana Parmentier-Leman van onder het stof gehaald. Vorig jaar waren er 8 kandidates, nu meteen al 12. 
Anna Strelcova uit Oostende wordt eind mei 21 jaar. Ze kan masseren als geen ander, kookt, fitnesst, geniet graag van het leven is creatief, werkt aan auto’s en heeft een vriend. Ze zou graag de ambassadrice van Roeselare worden.
Ook Santiana Noyez kan masseren als geen een. Geloof het of niet, maar ze werkt ook graag aan auto’s, kookt, geniet van het leven, is creatief. De dame wordt nog in april 24 lentes jong en is afkomstig uit Zonnebeke.
De 21-jarige Sharon Verbrugghe is een geboren en getogen Roeselaarse. Haar leuke hobby’s zijn carnaval vieren en shoppen. Ze kookt graag en sport graag passief. Sharon wil met de wedstrijd wat zelfvertrouwen winnen en graag bewijzen dat ze best een leuke Batjesprinses zou kunnen zijn, niettegenstaande haar klein maatje meer.
Uit Pittem komt Shauni Vermeulen. Shauni werd in januari 24 jaar en houdt van zumba. De verkiezing lijkt haar een reis vol plezier en samenwerken met vriendinnen. Ze is jong en actief.
De roodharige Tatjana Van Weehaeghe uit Diksmuide is 22 jaar en sleutelt effectief aan auto’s, naast het genieten van het leven en het wandelen met de hond en de vriend. Ze vertoeft vaak in Roeselare en wil er met de verkiezing van Miss Batjesprinses nieuwe mensen leren kennen.
De 23-jarige Rani Linseele komt uit Ieper houdt van uitstapjes, sporten en shoppen. Ook voor Rani staat de verkiezing borg voor nieuwe vriendschappen, vermits de verkiezing eerlijk verloopt.
Tascha Merckx is 28 jaar en afkomstig uit Rumbeke bij Roeselare. Ze wil Roeselare zelf nog beter leren kennen en keek er altijd naar uit er te staan op evenementen. Tascha houdt van shoppen, fitness en haar vriend.
De 22-jarige Kelly De Clercq geniet van fotoshoots, lekker eten en lekkere muziek. Ze is afkomstig uit Tielt en kan koken, masseren, dansen, bakken en haar vriend verwennen.
Een zuiderse schoonheid is de Oostendse Precilia Mpela. De 21-jarige houdt van reizen en babysitten en wil als kind van de zee Roeselare beter leren kennen en het gezicht van de stad worden.
Ook Kimberly De Laender uit Izegem hopudt van reeizen. Ze is 25 jaar jong en ziet de missverkiezing als een uitdaging waarbij ze vooral meer in zichzelf wil geloven, zelfzekerder wil over komen en veel leren over Roeselare, zodat ze er ambassadrice kan worden.
Voor Sharona Beheydt uit Tielt is een girls-night een geslaagde nacht. Ze houdt van dansen, shoppen, joggen, fietsen en haar vriend. Sharona wordt 30 midden december.
Nicki Vangeesdalle, tenslotte, wordt in oktober 23 jaar en komt uit Roeselare, waar ze geboren werd en waar de meeste vrienden en familieleden wonen. Ze is wat onzeker over zichzelf en wil haar zelfvertrouwen een boost geven tijdens de verkiezing.