AL HET NIEUWS UIT
KORTRIJK, LEIE & VLAS

KORTRIJK


Moord vlak naast het politiecommissariaat

KORTRIJK ● In een appartement boven de pizzeria Pizza Islam op de hoek van de Waterpoort en de Oude Vestingstraat, vlak naast het politiecommissariaat van Kortrijk, heeft een 62-jarige man zijn 56-jarige vriendin Alia Halima Belromari om het leven gebracht. De dader, Luc V.B., ging zich na de doodslag, die gebeurde in de flat van de vrouw, melden bij de politie. Hij ging eerst thuis nog wat drinken en een sigaret roken. De agenten vonden het verminkte lichaam van de vrouw. Ze was eerst gewurgd en dan verminkt. De man woont iets verderop. In zijn woning werd een huiszoeking uitgevoerd en vervolgens heeft de onderzoeksrechter hem aangehouden. Belromani en V.B. vormden al sinds tien jaar samen. Het kwam al eens tot woorden onder invloed van drank.

Autodief stak ook zijn vrouw neer

HARELBEKE, KORTRIJK, DEERLIJK ● De man, die in de nacht van zondag op maandag twee wagens buit maakte en uiteindelijk omkwam toen hij in Harelbeke op een geparkeerde vrachtwagen inreed, had niet de intentie die wagens te stelen. De 41-jarige was op de vlucht, nadat hij eerder thuis in Harelbeke zijn echtgenote neerstak. Vlakbij, langs de achterkant van Carrefour, had hij een eerste ongeval en vluchtte met de wagen van een koppel, die hem kwam helpen. Dat koppel zat nog in die wagen, toen de man alweer een ongeval had. De man van dat koppel, een man van 55 jaar uit Deerlijk, kwam daarbij om het leven. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. De 41-jarige raakte uit de auto en stal weer een wagen van een chauffeur die kwam helpen. Toen de vluchtende veertiger vervolgens op een geparkeerde vrachtwagen reed, kwam hij zelf om. Het West-Vlaams parket vreest dat hij zichzelf van het leven beroofde.

De Pottelberg krijgt een eigen tripel

KORTRIJK ● De Pottelberg zijn eigen bier: een tripel met 8,5 procent alcoholgehalte en een volle smaak, die gebrouwen wordt bij De Meester in Stasegem. Die Tripel Pottelbergh is de creatie van de 17-jarige Maxime Vancoillie, student aan het zesde jaar Handel in het Guldensporencollege Kaai. Het virus kreeg hij door de realisatie van het biertje Kaai in een mini-onderneming. Nu wordt de student gesteund door zijn vader Johan Vancoillie en de plusmama Alexandra Vasile van het evenementenbureau Avvenimenti. Een Tripel Pottelbergh kost 1,95 euro. Van de eerste tripel werd er 200 liter gebrouwen. Er wordt een eigen glas voorbereid.

Hinder door werken op Kortrijkse ring

HEULE, GULLEGEM, KORTRIJK ● Vanaf maandagmorgen worden files verwacht op de R8, de ring rond Kortrijk. Door ingrijpende herstellingswerken, die tot vrijdag 16 juni duren, wordt de buitenring volledig afgesloten. Het wegdek van de buitenring is in slechte staat en wordt opengebroken, waarna snel hardend betond wordt gegoten. De werfzone begint net voor de brug van de Mellestraat over de R8, aan de op- en afrit in Heule en loopt tot de brug van de Oude Ieperseweg en Oude Ieperstraat over de R8 aan de op- en afrit in Gullegem. Op dat traject wordt de buitenring volledig afgesloten. Het verkeer dat naar de autosnelweg A19 moet, wordt langs een tijdelijke doorsteek over één rijstrook naar de binnenring van de R8 geleid. Ook het verkeer richting Kuurne moet op diezelfde binnenring over één rijstrook rijden. Dat dit voor hinder zal zorgen staat buiten kijf. Vooral tijdens de spitsuren worden daar files verwacht. Omdat in Heule de afritten van de R8 aan de Mellestraat, de Steenstraat en de Gullegemsestraat dicht blijven en in Gullegem de afrit van de Oude Ieperstraat en Oude Ieperseweg op de R8, worden ook daar files verwacht. Als het weer geen spelbreker wordt, duren de werken tot vrijdag 16 juni.